Hungarian Translations

How to be a People Person

A könyvről

A könyv fiataloknak és idősebbeknek egyaránt széles körű útmutatással szolgál a társas érintkezés minden területén. Ha fejleszteni akarjuk emberi kapcsolatainkat, ha le akarjuk küzdeni azokat a félelmeinket, szorongásainkat, amelyek megnehezítik az ismerkedést vagy a beilleszkedést, ezt a könyvet haszonnal forgathatjuk. Azok is számos hasznos dolgot sajátíthatnak el, akik számára a legfőbb problémát a kommunikációs félreértések okozzák, elsősorban nem verbális jelek, üzenetek elégtelen ismerete miatt.
Marianna Csóti könyve a helyes önértékelés kialakításában is segít, hiszen nem építhetünk ki jó kapcsolatokat a családtagjainkkal, munkatársainkkal, partnerünkkel, ha nem ismerjük jól önmagunkat. Ezenkívül praktikus életvezetési, ismerkedési tanácsokkal szolgál, részletesen ismerteti a mindennapi kommunikáció részét képező testbeszéd elemeit, jelentésüket. A párbeszédes példák révén elsajátíthatjuk az egyes szituációkban tanúsítható megfelelő viselkedést, reakciókat.

ISBN: 963 869 142 5
2006, Pro Die Kiadó
212 oldal

Tobbiek_ujborito_web

School Phobia, Panic Attacks and Anxiety in Children

A könyvről

Az iskoláskorú gyerekek körében tapasztalható szorongásos zavarok száma sajnos Magyarországon is emelkedőben van. Ezek a zavarok súlyos esetben iskolafóbiához, pánikrohamokhoz is vezethetnek, melyek már alapjaiban befolyásolják a gyermek életét. A kiváltó ok(ok) felderítése nem könnyű, de alapvető fontosságú a probléma orvoslásához.
  A magyar származású szerző gyermekén keresztül maga is megtapasztalta, milyen komoly gondot jelentenek az egész családnak a gyermek szorongásos zavarai, illetve iskolafóbiája. Sok esetben fel sem ismerik, mi van a gyermek rosszulléteinek, „iskolakerülésének” hátterében, és ráfogják, hogy rosszaságból csavarog, holott a szorongása és a félelmei olyan mértékűek, hogy már el sem mer menni otthonról.
  A könyvben a hasonló gondokkal vagy tünetekkel küzdő gyermekek szülei, tanárai, a gyermekekkel foglalkozó szakemberek találnak segítséget az iskolafóbia és a szorongásos zavarok tüneteinek felismeréséhez, a probléma okainak kiderítéséhez. Megismerkedhetnek a leggyakoribb kiváltó okokkal, szituációkkal, és természetesen a hatékony orvoslás lehetőségeivel, valamint ötleteket találnak a szorongással küzdő gyermekkel való bánásmódra, a visszaesés elkerülésére.

ISBN: 9638691433
2006, Pro Die Kiadó
222 oldal

Gyermekkori_ujborito_koe

Social Awareness Skills for Children

A könyvről

Sok gyermeknek komoly segítségre van szüksége ahhoz, hogy megtanuljon megfelelően viselkedni, illetve helyesen viszonyulni másokhoz. A könyvből a 7–16 év közötti gyermekek felnőtt segítséggel fejlesthetik azokat a kommunikációs és társas készségekeiket, melyek elengedhetelenül szükségesek a beilleszkedéshez és a jól funkcionáló, a félreértésektől lehetőleg mentes kapcsolatokhoz.

A könyv pedagógusoknak, gyermekekkel foglalkozó szakembereknek, illetve a szülőknek íródott, de a benne található számos feladatot a gyermekkel együtt kell végigvenni. Az életszerű példák, szórakoztató szituációs gyakorlatok lehetővé teszik, hogy a szülők és a szakemberek hatékonyan fejlesszék a gyermek szociális készségeit és társas tudatosságát, és kialakítsák benne a tiszteletet mások és saját maga iránt.

ISBN: 9638691441
2006, Pro Die Kiadó
271 oldal

You are viewing the text version of this site.

To view the full version please install the Adobe Flash Player and ensure your web browser has JavaScript enabled.

Need help? check the requirements page.


Get Flash Player